11 Kasım 2014 Salı

Rosmarinus Officinalis Biberiye Rosmari, Saksıda - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri

Rosmarinus Officinalis Biberiye Rosmari, Saksıda - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri




  • Sindirim, dolaşım problemleri,
  • Nöralji, hafif spazmlar,
  • Gazlanma, ağrı, egzama, kas ağrıları,
  • Siyatik, astım, nefes darlığı, romatizma ve deprasyonla ilgili olarak kullanılmaktadır. Hatta parazitlere karşı da etkili bir kullanımı söz konusudur.
  • Bitkisel bir ilaç olarak biberiye, hafızayı güçlendirir, kan dolaşım ve sinir sistemini uyarır, gazlanmayı rahatlatır.
BİBERİYE(Rosemary, rosmarinus)

Biberiye, sindirim, dolaşım problemleri, nöralji, hafif spazmlar, gazlanma, ağrı, egzama, kas ağrıları, siyatik, astım, nefes darlığı, romatizma ve deprasyonla ilgili olarak kullanılmaktadır. Hatta parazitlere karşı da etkili bir kullanımı söz konusudur.

Bitkisel bir ilaç olarak biberiye, hafızayı güçlendirir, kan dolaşım ve sinir sistemini uyarır, gazlanmayı rahatlatır.
Akdeniz iklim şartlarında yetişen, yapraklarını dökmeyen küçük bir çalı bitkidir. Yaprakları iğneli ve koyu yeşil renktedir. Uçucu yağlar içerir ve solgun mavi renkli çiçekleri vardır. Çok ışıklı, kuru ve sıcak toprakta en iyi şekilde büyür. Yaprakları birçok rahatsızlıkların tedavisinde ilaç olarak kullanılır.

Biberiye, sindirim, dolaşım problemleri, nöralji, hafif spazmlar, gazlanma, ağrı, egzama, kas ağrıları, siyatik, astım, nefes darlığı, romatizma ve deprasyonla ilgili olarak kullanılmaktadır. Hatta parazitlere karşı da etkili bir kullanımı söz konusudur. Bitkisel bir ilaç olarak biberiye, hafızayı güçlendirir, kan dolaşım ve sinir sistemini uyarır, gazlanmayı rahatlatır.

Biberiye aynı zamanda spazmlara karşı, ürin üretimini artırmak için idrar söktürücü ve aybaşı kan akışını uyarıcı olarak kullanılır.

Biberiye, genellikle, balla tatladırılmış çay şeklinde uygulanmaktadır. Harici kullanımda ise biberiye yağı faydalı sonuçlar vermektedir.

PROF.DR.TURHAN USLUDAN

Biberiye ile tedavilerden birkac anı:

1. Migren ağrılarından şikayetçi ve cebinde bir sürü ağrı kesici ilaçlarla dolaşan ve kriz anlarında "başımı kesin de bu ağrıdan kurtulayım" diyen ve ilaçların tesiri ile adeta 24 saat uyumaya başlayan bir hastaya biberiye çayı tavsiye edildi. Günde 5-6 çay bardağı biberiye çayı tedavisinden 20-25 gün sonra migren ve baş ağrıları bir daha gelmemek üzere sona erdi.

2. Kızakla kayarken düşüp kızak freni demirinin ayak bileği ile diz arası orta bölgede büyükçe bir bölgede etini kemiğe kadar kaldiran hastaya dikis atildi ancak kalkan kısmın büyüklüğünden 1 ay iç kısmındaki deri canlanmadı ve doktorlar "bu bolgeye deri nakli yapmamız gerekir" dediler.Ameliyat yapacak Doktor "Amerikadan yeni bir ilaç geldi önce birkaç gün bunu sürüp deneyelim, sonuc alamazsak ameliyatı yaparız" dedi. Sürülen yağ deriyi 3-4 gün sonra canladırmaya başladı. Bu yağın etiketine baktığımda Rosmarinus kelimesini görünce biberiye bitkisine olan ilgim cok daha arttı.

3. Çocuklar sağa sola koşuştururken düşüp başlarını veya el ve ayaklarını bir yerlere carptığında bu yagi suruyordum ve şişmesi, morarması veya ağrıması gereken bölgelerde bunların hiç biri gerçekleşmiyordu.

4. Bir hastanın ayaklarında diz altı bölgesinin dolaşım bozukluğu nedeniyle ayakları soğuk idi. Biberiye çayı ile bu sorunları çözüldü.

5. Çok yaşlı hasta 2 yıldır geceleri uyuyamama sorunu vardı. Biberiye çayı içmeye başladıktan sonra gece de gündüz de uyumaya başladı.

6. Çok yaşlı bir hasta gut hastalığından muzdarip idi ve kanında urik asit yüksek çıkıyordu. Biberiye cayi ile bu sorunu çözüldü.

7. Boyun kireçlenmesinin sonucunda boynu tamamen hareketsiz duruma gecen bir hastaya Biberiye yağı ile yapılan masajlar sonucu 1 hafta sonra boynunu hareket ettirmeye basladı.

8. Koşarken çarptığı eli mosmor oldu. Biberiye yağını sürdük 2 saat sonra morluk gecmeye basladi.

9.Biberiye yağı ecza dolabımızda artık yerini almıştı. Bir yerin mi ağrıyor (örneğin baş ağrısı) sür biberiyeyi en azından geçici olarak ağrı geçsin. Bir yerin kesildi mi, cizildi mi sür biberiye yağını cok süratle iyileşsin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder