10 Aralık 2014 Çarşamba

Armut fidanı NAŞİ armudu NASHI - HOSUI ARMUDU, Saksıda, 4 Yaş - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri

Armut fidanı NAŞİ armudu NASHI - HOSUI ARMUDU, Saksıda, 4 Yaş - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri




  • Bildiğimiz armut çeşitlerinden farklı olarak çok suludurlar ve hasat edildikten sonra uzun süre rengini korurlar ve uygun soğutma uygulandığında çok uzun süre tazeliğini kaybetmezler.
  • Bilinen armut çeşitlerinden farklı yuvarlak şekillidirler.
  • Hatta şekil olarak elma fidanına  benzemesinden dolayı elma armudu da denmektedir.
  • ​Bir istisna olarak bildiğimiz armut fidanına  şeklen benzeyen bir Naşi türü de bulunmaktadır.
  • Bazıları sarı renkte , kırmızımsı kahverengi ,bazıları ise bronz renktedir ve üzerinde noktalar bulunur. Bu şekliyle ilk bakışta diğer meyvelerden farklı bir görünüşe sahiptir.

NASHI - HOSUI
Orijini1972 - Japonya. Nashi kelimesi Japonca da armut anlamında kullanılmaktadır. Nashi-Hosui Japon armut çeşitlerinin dünyada en yaygın olanıdır.
Ağaç ÖzellikleriAğaçları orta güçte yarı dik gelişir. Spur bir çeşit olduğundan sık dikime uygundur. Armut fidanı  yetiştirilebilen tüm bölgelerimize önerilir. Enwinia (ateş yanıklığı) hastalığına dayanıklıdır. Çok verimli bir yapısı olduğundan mutlaka meyve seyreltmesi yapılmalıdır.
Meyve ÖzellikleriMeyveleri orta irilikte, açık kahve zemin üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Uzun saplı, basık ve şişkindir. Meyve eti beyaz, çok sulu, müthiş aromalı ve lezzetlidir. Soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilebilir. Ortalama 61 mm. genişlikte, sap hariç 53 mm. uzunlukta olup yaklaşık 140 gram ağırlığındadır.
Hasat ZamanıAğustos ayının 1. haftası.
TozlayıcılarKendine verimli bir çeşittir.Naşi Fidanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder