23 Aralık 2014 Salı

Elma Fidanı STARKRİMSON DELICIOUS, Saksıda, 4 Yaş - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri

Elma Fidanı STARKRİMSON DELICIOUS, Saksıda, 4 Yaş - Fidan Satışı, Fide Satışı, internetten Fidan Siparişi, Bodur Aşılı Sertifikalı Meyve Fidanı Süs Bitkileri




  • Elma Fidanı STARKRİMSON DELICIOUS ağacı süper verimli olup, yarı dik ve orta kuvvette gelişir.
  • Bir lider ve çok sayıda yan dallı noel çamına benzeyen bir terbiye şekli ister. 
  • Meyvesi iri sıvama koyu kırmızı morumsu renkte, düzgün şekilli, çok iyi kaliteli olup, soğuk depoda Nisana kadar saklanabilir.
  • Tam çiçeklenme ile hasat oluşumu arasındaki gün sayısı 140-150 gündür.
  • Verimli toprak, kuvvetli anaç, dikkatli meyve seyreltmesi daha çok gübre ve su, kuvvetli budama ister.
  • Elma yetiştirilen bütün bölgelere tavsiye edilir.
Elma Fidanı STARKRİMSON DELICIOUS BODUR
OrijiniA.B.D. orijinli olup, Starking Delicious’ un bir tomurcuk mutasyonu olarak 1952’de bulunmuştur.
Ağaç ÖzellikleriAğacı orta kuvvetli yarı dik gelişir. Verimli bir çeşit olup tozlayıcı kullanılmalıdır. Ülkemizde oldukça yaygın bir çeşittir. Bir ana ve çok sayıda yan dalı olan, noel çamına benzeyen bir terbiye şekli ister. Dikim aralığı tohum anacı kullanıldığında toprağın kuvvetine göre 5x3 m, 6x3 m veya en çok 5x4 m olabilir. Verimli toprak, kuvvetli anaç, dikkatli meyve seyreltmesi, daha çok gübre ve su, kuvvetli budama ister. Tam çiçeklenme ile hasat olumu arasındaki gün sayısı 140'dır. Soğuklama isteği 1200–1500 saattir.
Meyve ÖzellikleriMeyvesi iri, konik biçimde ve orta kısmı geniştir. Kabuk rengi koyu kırmızı olup yeme olgunluğunda rengi açılır. Meyve sapı kısa ve kalındır. Meyve eti beyaz, sulu ve tatlıdır. Dayanıklı bir çeşit olup soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilir.
Hasat ZamanıEylül ayının 3. haftasının başlangıcı itibariyle hasat yapılır.
TozlayıcılarElma Fidanı GOLDEN DELİCİOUS Elma fidanı SCARLET SPUR

Elma Fidanı STARKRİMSON DELICIOUS BODUR
Elma fidanı , ülkemizde uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılan, üretim ve alan bakımından öteki ılıman iklim meyvelerinin başında gelen bir meyve türüdür. Türkiye'de elma üretimi yaklaşık 2,5 milyon ton civarında olup, dünyada ilk sıralarda yer almaktadır.
YETİŞTİRİCİLİK ÖZELLİKLERİ
İklim İsteği: Elma fidanı ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Akdeniz Bölgesinde 800 m.'den yukarı yerlerde yetişir. Yüksek ışık yoğunluğu elmada çok iyi renk oluşumunu sağlar. Elma fidanı düşük sıcaklıkların olduğu sert kışlara dayanıklı olmasına rağmen , yüksek yaz sıcağından da hoşlanmaz. Çünkü yüksek sıcaklıkta da bitki gelişimi yavaşlar veya durur. Elma fidanı kış dinlenmesine ihtiyaç duyan meyve türü olup, soğuklama gereksinimi diğer meyvelere göre uzundur. Soğuğa dayanım, ilkbahar aylarına doğru azalır ve tomurcukların kabarma devresinde bitki soğuğa en duyarlı halini alır. Taç yaprak dökümünün hemen sonrasında, meyvelerin çok küçük olduğu dönem, elma fidanın da soğuğa en duyarlı olunan dönemdir. Yeterli soğuklama olmadığında ise çiçeklerin bir kısmı ölür, geriye kalan çiçeklerin açılması hem daha geç, hem de düzensiz olur. Böylece geç açan çiçekler döllenme yetersizliği nedeni ile dökülür, ayrıca yaprak gözleri sürmez ve ağaç çıplak kalır.
Toprak İsteğiElma yetiştiriciliği için uygun topraklar; yeterli kireç ve humus bulunduran tınlı, tınlı kumlu ve kumlu tınlı geçirgen, nemli topraklardır. Çok kireçli topraklarda demir alımının engellenmesinden dolayı bitkide sarılık görülür. Elma fidanı için toprak derinliği 2 m veya daha fazla olan, hafif asit karakterli (pH=6.0-6.5) topraklar tercih edilir. Bahçe kurulacak alanın alt toprak yapısı, kök gelişimine izin vermeli ve köklerin gelişim göstereceği katmanın suyunun da uzaklaştırılmış olması gerekmektedir.
ELMA BAHÇESİNİN BAKIMI
Toprak İşlemeToprak işlemeyabancı otların temizliğibitki köklerinin havalandırılması ve sulama arklarının hazırlığını kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Ama bu işlem, özellikle yüzeysel köklü olan elma ağaçlarının kök ve saçak sistemini parçalamaktadır.Bu nedenle de kesinlikle kök sistemini parçalayacak şekilde derin sürüm yapılmama, pullukla derin işleme yapılmamalı, diskharrow ile kök sistemini parçalamayacak derinlikte işleme yeterlidir.
SulamaBahçelere verilecek su miktarı, yıllık yağış miktarı toplamına, bu yağışın dağılımına, bitkiden gelen su kaybı şiddetine, ağacın büyüklüğüne ve toprağın tipine göre değişir.Elma ağaçları saçak kök sistemine sahip oldukları için, diğer meyvelere oranla fazla su isterler ve yüksek nemden hoşlanırlar.
Elma ağaçları için en önemli sulama zamanı, yazın yapılan sulamadır.Çünkü kurak geçen zamanlarda yaz sulamasına ne kadar erken başlanırsa o kadar da meyve tutumu artar, ayrıca verim ve kalitenin de artmasına yardımcı olur. Yaz sulamasına yağış durumuna göre mayısta başlanır, bütün yaz boyunca devam edilir.
Sulamada en önemli konu sulama zamanının iyi tespit edilmesidir. Bunun için en pratik yöntem toprağın elle kontrol edilmesidir.En uygun sulama şekli yağmurlama ve damlama sulama sistemidir. Damlama sulamada köklerin bulunduğu alanın bir kısmı sürekli nemli kalmaktadır.
Gübreleme: Elma yetiştiriciliğinde en önemli nokta, yüksek verim ve kaliteli ürün alabilmek için diğer yetiştiricilik uygulamaları yanında, gübrelemenin doğru ve dengeli şekilde yapılmasıdır.
Elma bahçelerine verilecek gübre miktarı toprak işleme usulüne, toprağın karakterine, ağacın büyüme gücüne, yaşına, alınan ürün miktarına göre değişir.En doğrusu verilecek gübre miktarının toprak ve yaprak analizleri ile tespit edilmesidir.
Elma bahçelerinde fidan dikilmeden önce bir temel gübreleme yapılmalı, dikimden sonra da bahçe her yıl tahlil sonuçlarına göre gübrelenmelidir.
Azotlu gübreler, meyve kalitesini artırmakta, meyve dökülmesini azaltmakta, verimi artırmakta, periyodisiteyi (var-yok) azaltmaktadır. Dikkat edilecek tek nokta verilen azotlu gübrelerin elmaların olgunlaşmadan önce tükenmiş olmasıdır.
İlkbaharda döneminde tomurcuklar patlamadan önce ağaç başına 100-250 gr. Amonyum sülfat ya da amonyum nitrat, sonbahar döneminde ise kışa girerken 10 cm derinliğine, ağaç başına 150-350 gr. DAP uygulamaları önerilir.
ELMA FİYATLARI,elma faydaları,ELMA FİDANI,elma fidanı,elma fiyatı,elma fidan FİYATLARI,elma fidanı budaması,ELMA FİDANI ÜRETİMİ,elma fidanı çeşitleri,SERTİFİKALI ELMA FİDANI,ELMA FİDANI DİKİMİ,elma yetiştiriciliği,elma fidanı satışı,BODUR ELMA FİDANI FİYATLARI,SERTİFİKALI BODUR ELMA,sertifikalı meyve fidanı,online meyve fidanı satışı,elma satıcıları,elma fidanı satanlar,FİDAN SATIŞI,elma yetiştirme,elma fidanı budaması,elma fidanı sulaması,elma fidanı ankara,elma fidanı aşılama,elma fidanı alımı,elma fidanı dikim aralığı,elma fidanı dikim aralıkları,STARKRİMSON DELICIOUS BODUR ELMA FİDANI  ,STARKRİMSON DELICIOUS BODUR elma ,STARKRİMSON DELICIOUS BODUR elması  ,STARKRİMSON DELICIOUS BODUR elma çeşidi  ,fidan üretimi elma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder